Yleistä

Eluded Fibres toimii kansainvälisillä markkinoilla, ja siksi verkkokaupan kieli on Englanti. Koska osa asiakkaista on kuitenkin suomalaisia, olen kerännyt alle perustietoa postituksesta ja kaupan policyistä myös Suomeksi. Mikäli suomenkielisessä ja englanninkielisessä tekstissä on ristiriitoja, englanninkielinen alkuperäinen pätee.

Lähetys ja palautukset Suomessa

Lähetyskulut kotimaassa ovat 5,90eur / tilaus; kaikki lähetykset lähetetään Suomesta. Yli 150eur tilauksille (>150eur loppusumma laskettuna mahdollisten alennusten jälkeen) saat ilmaisen toimituksen valitsemalla ilmaisen toimituksen vaihtoehdon checkoutin yhteydessä. Aikaisemmin tehtyyn mutta ei vielä lähetettyyn tilaukseen voit myös lisätä tuotteita joutumatta maksamaan lisäpostikuluja valitsemalla toimitusvaihtoehdoista “adding more items to an already made order” -vaihtoehdon.

Checkoutin yhteydessä voit valita haluatko pakettisi toimitettavan Postilla vai Matkahuollon Lähellä-pakettina. Jos haluat pakettisi johonkin Postin pakettiautomaattiin ja tai johonkin erityiseen Lähellä-pakettipisteeseen, jätä tästä kommentti checkoutin kommenttikenttään. Muutoin paketti toimitetaan järjestelmän määrittämään lähimpään Postiisi tai Lähellä-pakettipisteeseen.

Terms & Conditions Suomeksi

 

Eluded Fibres toimii EU:ssa, joka tarkoittaa että EU:n kuluttajalait pätevät ostoksiin jotka on tehty Eluded Fibres - nettikaupassa.  Allaolevaan Suomennokseen “Terms & Conditions” on käännetty ainoastaan ne kohdat Englanninkielisestä “Terms & Conditions” -dokumentista jotka pätevät Suomalaisiin osoitteisiin tilattaviin tuotteisiin.

Lähetysajat

Käsittelyaika: tilauksen käsittelyyn tarvittava aika vaihtelee. Tavallisessa tapauksessa tilaukset lähetetään 1-4pv kuluessa. Maksimiaika paketin liikkeellelaittoon (ilman eri ilmoitusta viivästymisestä) on viikko. Tämä pätee kaikkiin tuotteisiin jotka ovat valmiina tilaushetkellä; tilauksesta värjättävissä langoissa toimitusaika on mainittu tai sovitaan erikseen.

Arvonlisävero

Tuotteiden hinnoissa ja postituksen hinnassa on mukana Suomen 24% arvonlisävero. Kuitissa tuotteiden hinta ja verot näkyvät eriteltyinä.

 

Maksuvaihtoehdot

Eluded Fibres -nettikaupassa voit maksaa Paypalilla tai Stripen välittämillä maksutavoilla (Visa credit & debit, Mastercard, American Express, Diners, ApplePay). Voit linkittää pankkitilisi Paypaliin, mikäli sinulla ei ole sopivaa maksukorttia tai et halua maksaa maksukortilla - lue lisää suomeksi www.paypal.fi. Suomalaisille asiakkaille myös tilisiirtomaksaminen on mahdollista, mutta tällöin ostosta ei voi tehdä verkkokaupan kautta. Kun olet varma että haluat ostaa tietyn tuotteen, laita sähköpostia osoitteeseen eludedfibres@eludedfibres.com ja saat paluupostissa ennakkolaskun ja pankin maksutiedot. Tässä vaihtoehdossa maksu tulee suorittaa 24h sisällä tai tuote palaa takaisin myyntiin. Tuotteet lähetetään aina vasta maksun tiliytymisen jälkeen. Mikäli tuote ei ole enää vapaana kaupassa ostosähköpostin lukemisen hetkellä (tietyt tuotteet liikuvat varsin liukkaasti verkkokaupasta), osto raukeaa. Tästä saat erillisen ilmoituksen.

Eluded Fibres -verkkokaupassa voit luoda myös asiakastilin, joka nopeuttaa ostosten tekemistä. Tilille voi säilöä mm. luottokortin tiedot. Korttitietosi ovat turvallisesti säilössä maksunvälittäjällä, ja tilisi näyttää kortista vain viimeiset neljä korttinumeroa. Eluded Fibresilla ei ole pääsyä korttitietoihisi.

 

Palautukset ja vaihdot

EU:n kuluttajalain mukaan sinulla on 14 päivää aikaa palauttaa Eluded Fibres -verkkokaupasta ostamasi tuote/tuotteet. Palautuksesta pitää ilmoittaa ennen palautusta, ja paketin noutamatta jättämisen ei katsota kattavan tätä ilmoitusvelvollisuutta. Asiakas maksaa palautuspostimaksun (myös noutamattoman paketin tapauksessa) ja asiakas on velvollinen myös säilyttämään todisteen palautuslähetyksen tekemisestä. Kaikkien palautettavien tuotteiden pitää olla alkuperäisessä kunnossa. Maksuhyvitys tehdään alkuperäiselle maksuvälineelle sitten kun palautettavat tuotteet ovat saapuneet takaisin lähettäjälle ja niiden kunto on tarkastettu.

Mikäli sait tilaukseesi liittyen kaupanpäälisiä, myös ne on palautettava jos palautat osan tilauksestasi tai koko tilauksen. Muutoin arvo vähennetään takaisinhyvitettävästä maksusummasta. Mikäli palautat osan pakettitarjouksesta tai tuotteista joiden ostaminen tarjosi tilaukseesi alennuksen tai postikuluedun, pakettitarjous ja/tai alennus ja/tai postikuluetu mitätöityy kaikkien ostamiesi tuotteiden osalta (myös niiden joita ei palautettu), ja tämä mitätöityminen lasketaan huomioon palautussummaa maksaessa.

En vaihda tuotteita, mutta voit aina tehdä uuden tilauksen samalla kun palautat tuotteen.

Kustomoidut ja personoidut tuotteet tai tilaukset eivät sisälly palautusoikeuden piiriin. Tähän kategoriaan kuuluvat myös tilauksesta värjätyt ennakkotilatut tuotteet; ne kun värjätään varta vasten sinua varten.

Mikäli vastaanottamissasi tuotteissa on jotain vikaa (tai jos tuote ei ole saapunut kohtuullisen ajan kuluessa; kotimaan lähetyksissä kohtuullinen aika lienee reilu viikko), otathan yhteyttä viivytyksettä. En pysty enää auttamaan jos tilauksesta on kulunut useampia kuukausia.

Mikäli paketti palautuu lähettäjälle puutteellisten osoitetietojen vuoksi -siksi että asiakas on antanut puutteelliset tiedot tilausta tehdessään- Eluded Fibres pitää oikeuden periä asiakkaalta paketin palautumisen todelliset kulut. Jos asiakas haluaa tuotteiden uudelleenlähetyksen, tulee toimitusmaksu maksaa uudelleen.

Tuotepolicyt

Eluded Fibresin langat ovat tarkoitettu ainoastaan käsitöiden tekemiseen, esimerkiksi neulomiseen ja virkkaamiseen. Älä jätä lankoja lasten, eläinten tai muiden lankoja mahdollisesti väärin käsittelevien tahojen käsiin.

Kun ostat Eluded Fibresin nettikaupasta yhden (1) tuotteen, ostat tavallisessa tapauksessa yhden vyyhdin lankaa. Tuotekuvissa on useimmiten kuvattuna koko värjäyserä, siis useita vyyhtejä. Jos myynnissä on setti lankaa, siitä mainitaan tuotekuvauksessa erikseen. Kaikki tuotekuvaukset verkkokaupassa ovat ainoastaan Englanniksi; mikäli tarvitset apua tuotekuvauksen ymmärtämiseksi, tai jonkin tuotteeseen liittyvän asian selventämiseksi, ota yhteyttä ennen tilauksen tekemistä osoitteeseen eludedfibres@eludedfibres.com.

Eluded Fibres pitää oikeuden peruuttaa tilauksen mikäli verkkokaupan tiedoissa oli merkittävä virhe (esimerkiksi selkeä hinnoitteluvirhe tai teknisestä syystä puuttumaan jääneet postikulut). Mikäli tuote on “ylimyyty” verkkokaupan teknisestä virheestä johtuen, Eluded Fibres voi joko peruuttaa tilauksen tai värjätä vastaavan lankavyyhdin täyttääkseen tilauksesi.

Kaikki Eluded Fibres -verkkokaupassa myynnissä olevat langat on värjätty valon- ja pesunkestävillä kaupallisen tason happoväreillä. Väriaineiden luonteeseen liittyen langat tulee pestä viileässä vedessä, muutoin värit saattavat “juosta”, väriä saattaa irrota ja/tai värit saattavat haalistua. Suosittelen käsinpesua villapesuaineella ja kuivatusta tasossa. Suosittelen myös säilyttämään neuleita valolta suojattuina; värien valonkestävyydestä huolimatta pitkä altistus auringonvalolle saattaa haalistaa värejä. Kaikki langat on pesty ja huuhdeltu huolellisesti värjäyksen jälkeen, mutta joistakin väreistä saattaa silti irrota irtoväriä ensimmäisten pesujen yhteydessä. Ota tämä huomioon jos suunnittelet projektia johon yhdistät hyvin vaaleita ja tummia värejä. Testitilkun neulominen ja peseminen on aina suositeltavaa tällaisissa tapauksessa (kaikki ylläolevat vinkit pätevät ylipäänsä käsinvärjättyjen lankojen käyttöön; eivät ainoastaan Eluded Fibres -lankoihin).

Kaikki Eluded Fibres -verkkokaupan langat on värjätty käsin. Tämä tarkoittaa että jokainen vyyhti on uniikki, ja värjäyserien välillä ja erin sisälläkin saattaa olla kovasti vaihtelua. Jos tarvitset projektiisi useampia vyyhtejä samaa väriä, on aina hyvä ajatus ostaa ne kerralla - ja muutoinkin varautua että lankaa on alunperin varmasti riittävästi. Täysin samaa värisävyä kun ei valitettavasti välttämättä pysty aikaansaamaan eri värierien välillä. Suuremmissa töissä suosittelen raidoittamaan useammasta vyyhdistä yhtenäisemmän ison pinnan aikaansaamiseksi. Mikäli verkkokaupan sivuilla tai esimerkiksi Instagramissa on esimerkkikuvia langoista neulotuista töistä tai tilkuista, ne ovat ainoastaan referenssejä, eivätkä välttämättä edusta sitä millaiseksi sinun ostamasi lankavyyhdin lanka neuloontuu. Täplät ja värien sommittelu saattavat vaihdella vyyhtien välillä ja riippuen riviesi pituudesta, pintaneuleesta jne. neuleen ulkonäkö voi vaihdella kovastikin. Pyrin aina värjäämään lankani siten että ne läikittyisivät (=yksittäiset värit kasautuvat läikkämäisiksi kuvioiksi neulotussa pinnassa) mahdollisimman vähän, mutta joissain tapauksessa siltä ei täysin voida välttyä. Tästä syystä läikittymistä ei voida myöskään lukea virheeksi.

Eluded Fibres käyttää erittäin korkealaatuisia pohjalankoja joissa solmut ovat harvinaisuus (en ole vielä koskaan löytänyt solmua neuloessani omilla langoillani!). Tästä huolimatta todettakoon että lankavalmistajan speksien mukaan 1-3 solmua per vyyhti asettuu vielä normaalin hyväksyttävän laadun rajoihin.

Pyrkimys on toistaa lankojen värit mahdollisimman oikein kaikissa tuotekuvissa, mutta erilaiset näytöt ja laitteet saattavat vaikuttaa siihen miltä kuvien värit näyttävät. Huomioi tämä ostoksia tehdessäsi. Useimmiten kuva tuotetietojen yhteydessä verkkokaupassa on kuva juuri niistä vyyhdeistä jotka ovat sillä kerralla myynnissä. Jos kuva on “arkistokuva”, siitä mainitaan erikseen.

Kun suunnittelet projektiasi, harkitse tarkkaan millaista lankaa valitset. Esimerkiksi sukkiin suosittelen lankaa jossa on vähintään 20% nylonia. Eluded Fibres ei ota vastuuta neulomasi tuotteen normaalista kulumisesta - on luonnollista että villasta neulotut tuoteet kuluvat. Kulumisen nopeus riippuu tuotteen käytöstä ja tuotteeseen valitusta lankatyypistä.

Eluded Fibres -lankoja valmistetaan ja käsitellään tiloissa joihin on pääsy myös sisäkissoilla. Kissat eivät ole suorassa kosketuksissa lankoihin, eivätkä esimerkiksi nuku niiden päällä. On silti mahdollista (ja jopa todennäköistä) että satunnaisesti jokunen kissankarva saattaa eksyä tuotteeseen. Tämä ei ole reklamaatioon oikeuttava vika vaan paremminkin lankojeni ominaisuus. Harvinaisissa tapauksissa langoista voilla olla mahdollista saada allergiaoireita jos olet erittäin allerginen kissoille. Muutamat allergiset ovat testanneet lankoja ilman ongelmia, mutta oireiden mahdollisuus on toki silti olemassa. Ota tämä siis huomioon ostosta suunnitellessasi.

 

Copyright ja sisällön käyttäminen

Eluded Fibres varaa kaikki oikeudet kaikkeen sisältöön www.eludedfibres.com -verkkosivuilla. Sama pätee myös Eluded Fibres:in sosiaalisen median tileihin ja uutiskirjeisiin. On kiellettyä kopioida osia verkkosivuista tai kopioida verkkosivujen kuvia tai uudelleenjulkaista em. sisältöä (vaikka alkuperä mainittaisiin). Mikäli haluat sisällyttää Eluded Fibresin tuottamaa sisältöä tai kuvia julkaisuusi, ota luvan pyytämiseksi yhteyttä eludedfibres@eludedfibres.com.